Virunga-gebergte - Berggorilla’s, Dian Fossey en pygmeeën

Publiekstrekkers

De berggorilla is de absolute trekpleister van het gebied. Maar ook: chimpansee, bosolifant, buffel, nijlpaard, okapi en meer.

1. Berggorilla

engels: mountain gorilla latijn: gorilla beringei beringei
Een jonge berggorilla in Virunga.
Uri Leshem

De berggorilla is officieel een ondersoort van oostelijke gorilla. Daarnaast leeft in Afrika nog de westelijke gorilla, die ook wel laaglandgorilla wordt genoemd. Wetenschappers discussiëren nog steeds over het aantal ondersoorten. De berggorilla is de grootste primaat ter wereld, ze worden bijna twee meter groot (als ze rechtopstaan). Ze zwerven rond op de flanken van de bergen. Een leefgebied kan wel 800 hectare groot zijn. Ze zoeken vooral bladen, jonge loten en het merg uit bamboestengels. Ook eten ze vruchten, wortels, boombast, paddestoelen en mieren. De dominante zilverrug (vanwege zijn lichte kleur op zijn rug) is de vader van de meeste jongen in de groep. Een groep kan wel 40 individuen bevatten. Omdat de dieren niet in dierentuinen kunnen gedijen zijn alleen de wilde dieren nog over.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Virunga-gebergte - Berggorilla’s, Dian Fossey en pygmeeën

Virunga-gebergte - Berggorilla’s, Dian Fossey en pygmeeën

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta oog in oog met berggorilla's. Duik in het leven van Dian Fossey en haar 'Gorillas in the Mist'. Proef de huidige problematiek van stropers.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.