Virunga-gebergte - Berggorilla’s, Dian Fossey en pygmeeën

Publiekstrekkers

De berggorilla is de absolute trekpleister van het gebied. Maar ook: chimpansee, bosolifant, buffel, nijlpaard, okapi en meer.

4. Chimpansee

engels: chimpanzee latijn: pan troglodytes
De chimpansee leeft ook in Virunga.
Thomas Vogler

De chimpansee is verreweg is de bekendste mensaap. Dit dier heeft maar liefst 98% van ons DNA. En is bijna net zo groot als de mens, maar een stuk lichter, behaarder en iets minder intelligent. Wel is bekend dat ze gebruik maken van eenvoudige werktuigen zoals met takken te vissen naar termieten. Ook kunnen ze emoties tonen. En kennen ze ruim 30 verschillende roepgeluiden. Chimpansees leven bij voorkeur op de grond. Ze leven in groepen van zo'n 15 tot wel 120 individuen. Ze eten voornamelijk fruit, insecten, bloemen en zaden. Maar chimps houden ook af en toe een jachtpartij om vogels, maar ook andere apen te vangen en op te eten. De dieren worden hier nog steeds illegaal bejaagd vanwege hun vlees. Deze 'menselijke' dieren worden af en toe gezien in het Virunga-gebergte.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 0-25%

Deel

Meer over deze droomplek

Virunga-gebergte - Berggorilla’s, Dian Fossey en pygmeeën

Virunga-gebergte - Berggorilla’s, Dian Fossey en pygmeeën

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta oog in oog met berggorilla's. Duik in het leven van Dian Fossey en haar 'Gorillas in the Mist'. Proef de huidige problematiek van stropers.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.