Virunga-gebergte - Berggorilla’s, Dian Fossey en pygmeeën

Publiekstrekkers

De berggorilla is de absolute trekpleister van het gebied. Maar ook: chimpansee, bosolifant, buffel, nijlpaard, okapi en meer.

3. Okapi

engels: okapi latijn: okapi johnstoni
De okapi is vooral bekend vanuit dierentuinen, in het wild zie je hem bijna nooit.
Sean Brady

De okapi is familie van de giraf, te herkennen aan de hoorntjes op de kop bij het mannetje en de blauwe tong. Dit dier komt alleen in het dicht regenwoud van centraal Afrika voor. Of eigenlijk alleen in Okapi Wildlife Reserve rond het dorp Epulu in het noordoosten van Congo. En dus ook (nog) in Virunga. De soort werd pas in 1900 ontdekt. Op hun bovenbenen en achterwerk groeien horizontale strepen. En omdat mensen meestal alleen de achterkant zien kregen ze de naam 'boszebra'. Hun lichaam is bruinzwart van kleur, hun kop is roomwit. De dieren kunnen meer dan 2 meter groot worden en zo’n 200 tot 359 kilo wegen. De dieren eten bladeren, twijgen, scheuten en vruchten. Opmerkelijk is dat vrouwtjes iets groter dan mannetjes worden. De kans dat je ze hier ziet is extreem klein.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 0-25%

Deel

Meer over deze droomplek

Virunga-gebergte - Berggorilla’s, Dian Fossey en pygmeeën

Virunga-gebergte - Berggorilla’s, Dian Fossey en pygmeeën

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta oog in oog met berggorilla's. Duik in het leven van Dian Fossey en haar 'Gorillas in the Mist'. Proef de huidige problematiek van stropers.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.