South en North Luangwa NP - Afrika op zijn best

Gaan!

Beste tijd:
Het hoogseizoen is van begin juli tot en met september. Dan zijn de regens opgehouden en komt het gebied tot leven. De bomen en planten lopen uit, veel dieren zoeken een partner of krijgen baby's. Hou er rekening mee dat in South Luangwa buiten het hoogseizoen veel lodges en 'bushcamps' dicht zijn. In North Luangwa is er in deze periode geen enkele mogelijkheid te overnachten

Juli/augustus
Alles is nog groen en dieren zijn soms lastig te zien tussen alle bladeren.

September/begin oktober
De dieren verzamelen zich rond de waterpoelen of bij de rivieren. Waardoor je veel dieren bij elkaar kunt zien. Het landschap is droog en dor.

November/december
Wie van een uitdaging houdt kan het park in november of december bezoeken. Dan zijn er geregeld onweersbuien, wat een erg indrukwekkende gebeurtenis is na zo'n lange droogte. Rivieren lopen weer vol en wegen kunnen lastig te berijden zijn. Dan zijn er ook veel bloemen te zien, terwijl de dieren weer volop voedsel vinden.

Januari t/m maart
Erg nat en feitelijk de moeilijkste periode voor een bezoek.


April/mei
April en mei zijn de moeite waard. Het regent dan nog af en toe, maar je ziet dat de natuur zich volledig heeft hersteld van het droge seizoen. Er zijn bijna geen toeristen, al is dat hier nauwelijks een probleem.

Let op!
Een lodge of tentenkamp in het park wordt door talloze dieren gebruikt. Zoals olifanten, impala's en wrattenzwijnen. Maar 's avonds komen de nijlpaarden aan land om te grazen. Het is levensgevaarlijk als je bijvoorbeeld tussen en moeder en kind terecht komt. Kijk dus altijd goed om je heen.

In het hoogseizoen zitten veel lodges vol. Wees er op tijd bij met boeken. Bij de lodges in South Luangwa zijn meestal de maaltijden en diverse safari's op een dag inclusief.

Wandelsafari's en mountainbikesafari's zijn niet zonder gevaar. Al kennen de parkwachters het gedrag van dieren erg goed, wilde dieren blijven soms ondoorgrondelijk. Luister altijd naar een gids in een situatie die er om vraagt.

Hoe kom ik er?
South Luangwa
Dit park is relatief makkelijk te bereiken, met name met het vliegtuig.


Mfuwe
Het dorp Mfuwe in het oosten is de belangrijkste toegangspoort. Het heeft een luchthaven en een directe verbinding met de hoofdstad Lusaka, maar ook Livingstone (Victoria–watervallen). Bijkomend voordeel is dat je het gebied ook vanuit de lucht kunt zien, want bij aankomst een mooie opwarmer is. Vanaf de luchthaven is ongeveer 30 minuten rijden tot de ingang van South Luangwa. De meeste lodges in dit gebied bieden gratis vervoer aan van en naar de luchthaven.

Nyamaluma
Deze ingang van het park ligt 50 kilometer ten zuidwesten van Mfuwe. En is alleen met een auto bereikbaar. Deze ingang wordt veel minder vaak gebruikt. Maar is dus wel veel rustiger …

Het park is ook via de weg te bereiken, al is dit een stuk lastiger. Mfuwe ligt op 123 kilometer van Chipata, een groot deel van de weg is onverhard. En kan dus lastig te berijden zijn.

North Luangwa
Dit park is alleen te bereiken via een vooraf geboekte reis. Waarbij je wordt ingevlogen (bijvoorbeeld van Lusaka of Mfuwe) in een klein vliegtuigje en daarna wordt opgevangen met jeeps.

South en North Luangwa NP op de kaart

Meer over deze droomplek

South en North Luangwa NP - Afrika op zijn best

South en North Luangwa NP - Afrika op zijn best

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Speur naar Afrikaanse wilde honden. Wandel met een parkwachter van kamp naar kamp. En ga op nachtsafari.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.