Victoria-watervallen - Levend gordijn van water

Gaan!

Beste tijd:
De Victoria-watervallen zijn het gehele jaar te bezoeken. Maar, er is een grote MAAR. Het watervolume varieert nogal per seizoen.

Het regenseizoen is logischerwijs het beste moment, dan zijn de watervallen op hun sterkst. Dit is van maart tot en met mei, wanneer de massa een grote stroom water is. Maar dan is het extreem mistig door het vele water en is het lastig de watervallen goed te bekijken.

In de droge periode (augustus tot en met november) zijn de watervallen 'mager' en zijn er veel losse stroompjes te zien. Vandaar dat de Victoria-watervallen zowel als 'waterval', maar ook 'watervallen' wordt bestempeld.


Maar zelfs dan mag je dit spektakel eigenlijk niet missen. Zeker niet aan de Zimbabwaanse kant, waar ze dan nog steeds zeer indrukwekkend zijn.

Let op!
In Zimbabwe is de inflatie extreem. En geldwisselaars maken er een gewoonte de massa's geld die je krijgt voor je Amerikaanse dollars (of zelfs euros) aan te vullen met netjes geknipt krantenpapier. Kom goed voorbereid aangezien het aantal toeristen in het Zimbabwaanse deel beperkt is. En je zult dus vaak aangesproken worden voor van alles. Als je slechts een dagje gaat valt het erg mee, je kunt gemakkelijk naar de watervallen toe lopen.


Hoe kom ik er?
Livingstone in Zambia is via een directe vlucht vanuit bijvoorbeeld de hoofdstad Lusaka bereikbaar, terwijl het dorpje Victoria Falls direct vanuit Harare te bereiken is. In veel gevallen maakt een bezoek aan de watervallen deel uit van een rondreis of een safarireis, meestal als afsluiting. Denk er aan dat een bezoek makkelijk meerdere dagen kan duren als je ook de nationale parken wilt bezoeken. Zorg dan dat je genoeg tijd hebt.

Verder lezen:

Victoria-watervallen op de kaart

Meer over deze droomplek

Victoria-watervallen - Levend gordijn van water

Victoria-watervallen - Levend gordijn van water

Ontdek de 17 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie het water vanaf een boot naar beneden storten. Zwem in de angstaanjagende Devil's Pool. En stap op een olifant.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.