Kaapstad - Bruisende stad in uniek decor

Mijn hoogtepunten

Wandelen op en langs Kaap de Goede Hoop is je verbazen over de vele mooie uitzichten. Bergen, strand en zee, overal waar ik kijk. En ik ontmoet struisvogels, zebra's en bontebokken.

  • Een dagje Robbeneiland is om stil van te worden. Vanaf de catamaran zie ik de contouren van het overbekende eiland steeds dichterbij komen. De zon brandt als ik de eerste stap zet op de rotsen. Mijn oog valt op prikkeldraad en in de verte de vervallen barakken. Waaronder de cel van Nelson Mandela die hier 19 jaar vast zat. Een gids brengt me naar cel 46664. Het is een levende herinnering aan het duistere verleden van Zuid-Afrika. Na de indrukwekkende rondleiding loop ik wat rond over het eiland. Ik zie het vasteland, dat wat voor gevangenen onbereikbaar was. Gelukkig zijn de tijden hier veranderd.

  • Ik maak een tocht per zijspan langs de kust rond Kaapstad. Ik mag in het bakkie zitten, zo kan ik goed om me heen kijken. De wegen slingeren door de heuvels, langs stranden en woonwijken. Onder meer langs Chapman’s Peak, Hout Bay en meer.

  • De pinguïns bij Boulders moest ik ooit eens zien. Ik ga zitten in het zand en observeer. Waggelend komen ze kijken, om daarna gewoon weer verder te gaan met hun dagelijkse dingen. En ja, op de terugweg lopen ze gewoon door de straten. Heerlijk.

  • Veel toeristen gaan een avondje stappen in en op het Waterfront, het prestigieuze uitgaancentrum van Kaapstad. Ik dus ook in het lekkere weer van het voorjaar, terwijl in Nederland de herfst is ingetreden. Met uitzicht op de Tafelberg, terwijl de zon langzaam onder gaat. Maar het mooiste zijn toch wel de diverse nachtclubs aan de kust, net buiten Kaapstad. Waar je buiten een biertje of cocktail kunt drinken onder de sterrenhemel. Ideaal om het bezoek aan Robbeneiland te relativeren.

  • Iedereen zegt het, dus ik moest het zelf zien. Vanaf het strand van Blouberg heb je het beste uitzicht op Kaapstad en de Tafelberg. Ik heb deze stelling niet overal kunnen checken, maar de karakteristieke berg staat er inderdaad mooi op, met daarvoor de stad. En de vorm van de 'tafel' is buitengewoon goed zichtbaar. Enkele kinderen spelen op het strand, een groepje windsurfers trotseren de beukende golven. De foto's zijn niet zo mooi als het uitzicht, dus berg ik de camera maar weer op.

  • In de vroege ochtend loop ik langs de kust, onder meer door de haven. Talloze pelsrobben liggen op de kades te slapen, sommige jongen zijn al wakker en spelen met elkaar. De dieren hebben weinig last van de boten en de mensen, dit is hun rusthaven na het vissen vangen. Ik kijk even op mijn gemak naar de knuffelbare dieren, die overigens hard kunnen bijten als je te dichtbij komt.

  • Dansen op het strand is een erg leuke bezigheid. Zeker in de zomer, oftewel onze winter. Het weer is vaak lekker, de muziek en drankjes ook. Je kunt al beginnen met een 'sundowner', als de zon onder gaat.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Kaapstad: een Droomplek.

Kaapstad is ideaal voor de stedentrip in Afrika. De stad is zeer geschikt om te shoppen, lekker vis te eten in restaurants en als rustpunt tussen alle safari's, de Tuinroute, de wijnproeverijen van Stellenbosch en meer. Of als uitvalsbasis voor excursies naar de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland en de pinguïns die hier leven.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Hier stichtte Jan van Riebeeck de eerste Nederlandse kolonie in Afrika.
  2. Nelson Mandela en Robbeneiland zijn keerzijdes in de geschiedenis.
  3. Het decor van de Tafelberg geeft deze stad iets bijzonders.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Kaapstad - Bruisende stad in uniek decor

Kaapstad - Bruisende stad in uniek decor

Ontdek de 22 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Beklim de Tafelberg en kijk uit over Kaapstad. Neem een 'sundowner' op het strand. Ontmoet de pinguïns van Boulders.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.