Kruger NP - Grensoverschrijdende safari

Gaan!

Beste tijd
Kruger en de omliggende reservaten kennen feitelijk twee seizoenen. Het droge seizoen duurt van eind mei tot begin oktober. Dan is de vegetatie beperkt en bevinden veel dieren zich in de buurt van de waterputten.

In het regenseizoen zijn de dieren veel moeilijker te spotten. Ze hebben zich meer verspreid, terwijl ook veel bomen bladeren dragen. Daarnaast zijn veel wegen niet of nauwelijks te berijden na een stevige regenbui. Maar dit seizoen heeft ook zeker zijn charme, met donderwolken en bijvoorbeeld veel geboortes van dieren. Ook dit is Afrika. Bereid je reis wel goed voor.


Let op!
Veel toeristen realiseren zich niet dat Kruger in malariagebied ligt. Check dus vooraf bij de arts of je malariapillen nodig hebt.

De laatste jaren zijn er diverse 'voorvallen' geweest met toeristen die hun auto hadden verlaten om een foto of video te maken. Wat soms tot serieuze verwondingen heeft geleid. Verlaat je auto nooit zonder toestemming van een gids als je op safari bent. Luister bij wandelsafari's goed naar de instructies van de parkwachters.


Hoe kom ik er?
Kruger is op diverse manieren eenvoudig te bereiken vanuit onder meer Johannesburg, maar ook vanuit Victoria Falls in Zambia.

Vanuit Johannesburg is het minimaal 400 kilometer rijden met de auto naar het Kruger-park. Maar sommige parkingangen liggen op meer dan 600 kilometer van Johannesburg.

Veel duurdere lodges hebben eigen landingsbanen en directe verbindingen met bijvoorbeeld Johannesburg. Waardoor je tevens een bijzondere blik op het landschap krijgt als je aankomt en weer vertrekt. En veel tijd bespaart. Vraag er naar bij je boeking.

Verder lezen:

Kruger NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Kruger NP - Grensoverschrijdende safari

Kruger NP - Grensoverschrijdende safari

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Volg een echte rangercursus. Ga wild kamperen. En help wetenschappers met de Afrikaanse wilde hond.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.