Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Doen!

Een reis naar Antarctica is veel meer dan de boottocht naar dit gebied. Vraag daarom vooraf welke excursies bij de prijs inbegrepen zijn en welke je optioneel (ter plekke) nog kunt boeken. Hieronder enkele bekende en minder bekende tips.

15. Kies de juiste cruise

De meeste toeristen verkennen Antarctica per cruiseschip.
Christopher Michel

Het is bekend dat Antarctica het beste per boot kan worden bezocht. Maar het aanbod aan cruises (en ook zeiljachten) is overweldigend. Je kunt enkele dagen op het ijs doorbrengen, maar ook meerdere weken. Hou er rekening mee dat je meestal ook diverse dagen op zee zit. Heel belangrijk is of je ter plekke veel excursies wilt maken. Denk aan wandelingen, vaartochtjes met een zodiac en mogelijk zelfs helikopters aan boord. Vraag er vooraf duidelijk naar. Vraag ook hoeveel dagen je op Antarctica zelf door brengt. De gemiddelde reisduur is zo'n 10 tot 14 dagen. Dit is inclusief de reis van en naar Zuid-Amerika of Oceanië, maar zonder de intercontinentale vlucht.Deel

Meer over deze droomplek

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Kies de juiste cruise. Zie de jaarlijkse trek van de keizerspinguïns. Kajak tussen de vele dieren. En ontdek de vreemde 'megaherbs'.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.