Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Publiekstrekkers

Wie Antarctica bezoekt kan via Zuid-Amerika reizen, maar ook via Nieuw-Zeeland. Er zijn talloze eilanden te bezoeken zoals de South Shetland-eilanden, Snow Hill Island en Ross Island.

9. Ross-eiland (Oceanië)

De gerestaureerde overblijfselen van ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton's cabin bij Ross Island ogen modern.
Lin Padgham

Toeristen komen hier voor Ross-eiland en het Ross ijsplateau. En om voetstappen op het eeuwige ijs te zetten. Meest imposant zijn de Transarctische bergen op Ross Island. Het gebergte bestaat, opvallend genoeg, ook uit een viertal vulkanen. Ook zijn hier de hutten van de beroemde ontdekkingsreizigers Robert Falcon Scott en Ernest Shackleton te zien. De beroemde Mount Erebus (3.794 m) is één van de weinige vulkanen ter wereld met een lavameer in de krater. Bizar zijn de schoorstenen van ijs, die wel tien meter hoog zijn en door gassen of stoom zijn ontstaan. Op Ross Island zijn nog drie gedoofde vulkanen. De Rosszee is de toegangsweg naar het hart van Antarctica, want de zuidelijkste ankerplaats van de wereldzee ligt op Ross Island.

Deel

Meer over deze droomplek

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Kies de juiste cruise. Zie de jaarlijkse trek van de keizerspinguïns. Kajak tussen de vele dieren. En ontdek de vreemde 'megaherbs'.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.