Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Publiekstrekkers

Wie Antarctica bezoekt kan via Zuid-Amerika reizen, maar ook via Nieuw-Zeeland. Er zijn talloze eilanden te bezoeken zoals de South Shetland-eilanden, Snow Hill Island en Ross Island.

14. Blauwe vinvis

engels: blue whale latijn: balaenoptera musculus
Dit is vaak het enige dat je te zien krijgt van een blauwe vinvis, de staart.
Claire Seabass

De blauwe vinvis is het grootste zoogdier ter wereld. Volwassen dieren kunnen tot 33 meter lang worden en maar liefst 170.000 kilo wegen. Hij is te herkennen aan zijn lengte, maar vooral aan zijn opvallend kleine rugvin. En zijn ‘fontein’ die bijna tien meter hoog kan zijn. De poolgebieden zijn voor hen een belangrijk gebied om te eten. Op het menu staat krill, oftewel minuscule zeediertjes. Dit dier was een van de voornaamste prooien voor de walvisvaarders in de 20e eeuw, waardoor hun aantallen sterk zijn geslonken. Inmiddels zwemmen er weer duizenden dieren in de zeeën over de gehele wereld. Je moet geluk hebben om dit indrukwekkende dier in de wateren rond Antarctica te zien.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 0-25%

Deel

Meer over deze droomplek

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Kies de juiste cruise. Zie de jaarlijkse trek van de keizerspinguïns. Kajak tussen de vele dieren. En ontdek de vreemde 'megaherbs'.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.