Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Publiekstrekkers

Wie Antarctica bezoekt kan via Zuid-Amerika reizen, maar ook via Nieuw-Zeeland. Er zijn talloze eilanden te bezoeken zoals de South Shetland-eilanden, Snow Hill Island en Ross Island.

1. Keizerspinguïn

engels: emperor penguin latijn: aptenodytes forsteri
Het zien van keizerspinguïns is voor veel toeristen het hoogtepunt van een reis naar Antarctica.
Lin Padgham

De keizerspinguïn is de grootste en meest tot de verbeelding sprekende pinguïnsoort. Deze vogel kan meer dan 110 centimer groot worden en zo'n 30 kilo wegen. Opmerkelijk is dat deze soort de enige is die op het pakijs langs het continent broedt. Hij valt vooral op door zijn fel-oranje oorvlekken en zijn gele borst. Ook zijn lange, neerwaarts gebogen snavel is kenmerkend voor deze soort. Overigens is het broedgedrag van deze dieren anders. Pas als de andere pinguïnsoorten hun jongen hebben grootgebracht, begint de keizerspinguïn met broeden. Keizerspinguïns leggen het ei op hun poten om het warm te houden met een speciale dekplooi. De beste plek om ze te zien is Snow Hill Island dat naast het Antarctisch Schiereiland ligt.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Kies de juiste cruise. Zie de jaarlijkse trek van de keizerspinguïns. Kajak tussen de vele dieren. En ontdek de vreemde 'megaherbs'.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.