Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Publiekstrekkers

Wie Antarctica bezoekt kan via Zuid-Amerika reizen, maar ook via Nieuw-Zeeland. Er zijn talloze eilanden te bezoeken zoals de South Shetland-eilanden, Snow Hill Island en Ross Island.

13. Krabbeneter

engels: crabeater seal latijn: lobodon carcinophagus
Een krabbeneter ligt languit op het ijs uit te rusten.
Maggie & David

De naam krabbeneters is verwarrend. Door zijn verborgen levensstijl is weinig over dit dier bekend. Krabbeneters komen bijna nooit aan land, maar leven vooral op het drijvende pakijs of onder het ijs. Wel is inmiddels duidelijk geworden dat deze zeehondensoort geen krabben eet (deze zijn er simpelweg niet op Antarctica), maar krill, vis en inktvis. Om het piepkleine krill te zeven hebben ze een aangepast gebit. Al hun tanden hebben vijf punten, die gesloten een zeef vormt waarmee het krill wordt opgevangen. Krabbeneters zijn opmerkelijk genoeg wel een van de meest talrijke soorten. Ze zijn te herkennen aan hun zilverkleurige vacht. De vrouwtjes worden drie meter en wegen zo’n 300 kilogram. De mannetjes zijn kleiner. In totaal eten krabbeneters 63 miljoen ton krill per jaar. Dit halen zelfs sommige walvissen niet. De jongen worden tussen september en november geboren, waarna ze door hun moeder worden gezoogd.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 0-25%

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Kies de juiste cruise. Zie de jaarlijkse trek van de keizerspinguïns. Kajak tussen de vele dieren. En ontdek de vreemde 'megaherbs'.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.