Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Publiekstrekkers

Wie Antarctica bezoekt kan via Zuid-Amerika reizen, maar ook via Nieuw-Zeeland. Er zijn talloze eilanden te bezoeken zoals de South Shetland-eilanden, Snow Hill Island en Ross Island.

6. Macaronipinguïn

engels: macaroni penguin latijn: eudyptes chrysolophus
De macaronipinguïn lijkt op de rotsspringer, maar heeft langere wenkbrauwen.
Neill Phillips

De macaronipinguïn is een van de meest opvallende soorten die in dit deel van de wereld leven. Deze pinguïns zijn zo’n 70 centimeter groot. Hun verenkleed is zwart/wit, maar het meest opvallend zijn de lange gele wenkbrauwen. Hun naam stamt af van jonge Engelse reizigers uit de 18e eeuw. Om op te scheppen dat ze in het verre Italië geweest waren, kleedden ze zich extravagant. Met onder meer hoeden met veren en lieten hun haar verven werden ze de ‘macaroni dandy's’ genoemd. Britse poolreizigers moesten bij het zien van een macaronipinguïn meteen aan hen denken. Deze dieren leven vooral van krill en kleine vissen. Macaronipinguïns zijn hoofdzakelijk te vinden op de subantarctische eilanden. Op South Georgia en Heard Island kun je ze met miljoenen bij elkaar zien zitten, al zijn hun aantallen op South Georgia de laatste jaren fors afgenomen.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Kies de juiste cruise. Zie de jaarlijkse trek van de keizerspinguïns. Kajak tussen de vele dieren. En ontdek de vreemde 'megaherbs'.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.