Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Publiekstrekkers

Wie Antarctica bezoekt kan via Zuid-Amerika reizen, maar ook via Nieuw-Zeeland. Er zijn talloze eilanden te bezoeken zoals de South Shetland-eilanden, Snow Hill Island en Ross Island.

19. Orka (of zwaardwalvis)

engels: orca of killer whale latijn: orcinus orca
Een orka komt op zijn karakteristieke manier boven het water.
Kat Kellner

De orka is de grootste dolfijn ter wereld. Deze dieren zijn gemakkelijk te herkennen aan de zwarte rug en witte buik. De mannetjes kunnen bijna tien meter worden, de vrouwtjes iets kleiner. Orka’s ter wereld behoren allemaal tot dezelfde soort, al zijn er diverse ondersoorten. Het zijn opportunisten en eten bijna alles, al hangt hun menu erg af van de plek waar ze voorkomen. Wetenschappers hebben gezien dat ze vissen, inktvissen, zeevogels, zeehonden (zelfs op het strand), zeeleeuwen, maar ook andere walvissen en haaien aanvallen. Overigens is hier een bijzonder gedrag te zien. De dieren laten zich geregeld op zandstranden aanspoelen om zo parasieten van hun huid los te weken. Rond Antarctica leven talloze grote orka-families, die geregeld worden gezien vanaf de boten.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 25-50%

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Kies de juiste cruise. Zie de jaarlijkse trek van de keizerspinguïns. Kajak tussen de vele dieren. En ontdek de vreemde 'megaherbs'.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.