Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Publiekstrekkers

Wie Antarctica bezoekt kan via Zuid-Amerika reizen, maar ook via Nieuw-Zeeland. Er zijn talloze eilanden te bezoeken zoals de South Shetland-eilanden, Snow Hill Island en Ross Island.

10. Weddellzeehond

engels: Weddell seal latijn: leptonychotes weddellii
De weddellzeehond ligt graag languit op het ijs.
Chad Rosenthal

De Weddellzeehond is het meest zuidelijk voortkomende zoogdier ter wereld. Ze zijn bekend om hun sterke geluiden die ze onder water maken. Die je zelfs op het ijs kunt horen. Deze speelse dieren kunnen 3 meter lang worden en maar liefst 600 kilo wegen. Opmerkelijk is dat bij deze soort de vrouwtjes het grootst zijn. Ze zijn te herkennen aan hun kleine kop en korte snuit. Bijzonder zijn hun tanden waarmee ze in de winter gaten in het ijs maken om te ademen. Deze dieren gebruiken verfijnde jachttechnieken. Onder een groep vissen laten ze luchtbellen los die de vissen verwarren. Tussen september en november brengt het vrouwtje jaar jongen ter wereld. Weddellzeehonden kunnen vooral gezien worden op het ijs, kleine kolonies zijn ook te vinden op South Georgia, South Sandwich Islands, South Shetland Islands, en de South Orkney Islands.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 50-75%

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Kies de juiste cruise. Zie de jaarlijkse trek van de keizerspinguïns. Kajak tussen de vele dieren. En ontdek de vreemde 'megaherbs'.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.