Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Publiekstrekkers

Wie Antarctica bezoekt kan via Zuid-Amerika reizen, maar ook via Nieuw-Zeeland. Er zijn talloze eilanden te bezoeken zoals de South Shetland-eilanden, Snow Hill Island en Ross Island.

11. Zuidelijke zeeolifant

engels: southern elephant seal latijn: mirounga leonina
De zuidelijke zeeolifant is eenvoudig te herkennen.
Jordi Junyent

De zuidelijke zeeolifant is een opvallend dier. Deze dieren zijn eenvoudig te herkennen aan de slurf van het mannetje. Het mannetje kan wel 4,5 meter lang worden en 4.000 kilo wegen. Het vrouwtje is de helft kleiner. Het paardgedrag va deze dieren is bijzonder. Elk jaar paart het mannetje met tientallen vrouwtjes. Waarna hij in september op het strand wacht op de eerste drachtige vrouwtjes die aan land komen. Hij verzamelt een harem van 20 tot 30 vrouwtjes om zich heen. En gebruikt zijn slurf om de vrouwtjes en hun jongen te beschermen, wat geregeld tot gevechten leidt. Je kunt dit alles onder meer zien op de kusten van South Georgia, de South Shetland Islands en Macquarie Island. Zeeolifanten voeden zich voornamelijk met pijlinktvis en vis.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Antarctica - Unieke dierentuin in een koelkast

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Kies de juiste cruise. Zie de jaarlijkse trek van de keizerspinguïns. Kajak tussen de vele dieren. En ontdek de vreemde 'megaherbs'.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.