South-Georgia - De dierentuin van Antarctica

Gaan!

Beste tijd:
Het voorjaar en de zomer is de beste tijd om South-Georgia te bezoeken. Het is dan erg lang dag. Let wel, de seizoenen zijn hier omgekeerd aan de onze.

Van november tot en met maart heb je kans op mooi (en rustig) weer.

Al is de kans ook aanwezig dat het de gehele dag regent en hard waait. Waardoor je waarschijnlijk niet of nauwelijks de boot af mag. Zorg dus dat je meerdere dagen hebt voor een bezoek, want er is hier heel veel te zien.


Let op!
South-Georgia heeft grote problemen met exotische dieren en gewassen.Zorg dus dat je zonder zaden aan land gaat. Check je schoenen, rugzak en vooral het klittenband van je broek, jas en andere kleding.

Zeeziekte komt op deze reis veel voor. Ga goed voorbereid op pad, al verkopen de meeste boten wel medicijnen tegen zeeziekte. Maar voorkomen is beter dan genezen.

Kleed je in laagjes aan, zodat je snel kunt reageren op wisselende weersomstandigheden.


Hoe kom ik er?
South-Georgia ligt erg afgelegen, op ruim 2.000 kilometer van Ushuaia in Zuid-Amerika en 1.450 kilometer van Stanley op de Falklandeilanden.

Het eiland is alleen bereikbaar per boot, South-Georgia heeft geen luchthaven. Het is vanuit Ushuaia minimaal vier dagen met een cruiseboot of expeditieschip varen op volle zee, met meestal een stop op de Falklandeilanden.

Verder lezen:

South-Georgia op de kaart

Meer over deze droomplek

South-Georgia - De dierentuin van Antarctica

South-Georgia - De dierentuin van Antarctica

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek vier soorten pinguïns. Stap in de voetsporen van Ernest Shackleton. Sta bij de zeldzame reuzenalbatros. Laat je besnuffelen door een zeeolifant.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.