Sundarbans - Mega-moeras met mensenetende tijgers

Gaan!

Beste tijd:
Het park is het gehele jaar open, zowel in India als in Bangladesh. De beste tijd is van november tot maart. Dit om meerdere redenen; de insecten laten zich dan minder gelden, terwijl de temperatuur het laagst van het jaar is. Net als de luchtvochtigheid. In de winter zijn er tevens meer trekvogels te zien.

Let op!
Dit gebied ligt in een cycloongebied, waardoor het geregeld levensgevaarlijk is om hier te zijn. Overigens werkt een cycloon als een soort schoonmaker, het gebied wordt door de storm ontdaan van alle vuiligheid.


Dit gebied heeft veel insecten, waaronder triljoenen muskieten. Anti-malariatabletten worden aangeraden, net als lange kleding en muggenmelk.

Om dit gebied te bezoeken heb je zowel in Bangladesh als in India een vergunning nodig. Sowieso is het slim om vooraf een complete reis te boeken, aangezien het regelen van zaken ter plekke lang niet altijd eenvoudig is.   

Hoe kom ik er?
Bangladesh:
Vanuit Dhaka kun je op diverse manieren naar de Sundarbans afreizen. Zo kun je van Dhaka naar Khulna varen, al is dit een lange reis.


Ook kun je van Dhaka naar Jessore vliegen en dan met de auto verder naar Khulna. Vanuit daar kun je met een boot het park in. De vaartijden variëren erg door de getijden.

India:
Sajnekhali is de belangrijkste plek om te starten. Het ligt iets meer dan 100 kilometer van Kolkatta, maar de tocht er naar toe duurt meerdere uren, omdat een deel met een boot moet worden afgelegd.

Sundarbans op de kaart

Meer over deze droomplek

Sundarbans - Mega-moeras met mensenetende tijgers

Sundarbans - Mega-moeras met mensenetende tijgers

Ontdek de 11 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek de gevreesde mensenetende tijgers. Leer hoe de bevolking omgaat met de constante dreiging. Zie de vissers met getrainde otters.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.