Sundarbans - Mega-moeras met mensenetende tijgers

Publiekstrekkers

In dit gebied leven talloze roofdieren. Waaronder de viskat en diverse soorten krokodillen. Maar er zijn ook veel vogels te spotten. En twee soorten dolfijnen.

6. Brahmaanse wouw

engels: Brahminy kite latijn: haliastur indus
Een Brahmaanse wouw in de Sundarbans.
Frances Voon

De Brahmaanse wouw is een opvallende verschijning in de Sundarbans. De Brahmaanse wouw leeft in kustgebieden in oostelijk Azië, maar bijvoorbeeld ook in Australië. Naast mangrovebossen wordt deze roofvogel ook vaak bij havens en stranden gezien. De vogel dankt zijn naam aan zijn rol in de Hindoe-mythologie, waarin deze roofvogel wordt gezien als de boodschapper van de god Brahma.Het dier is 43 tot 51 cm groot, de vleugelspanwijdte bedraagt 110 tot 125 cm. Door de karakteristieke witte kop en borst en de kastanjebruine rug, vleugels en staart is de Brahmaanse wouw eenvoudig te onderscheiden van andere roofvogels. De Brahmaanse wouw is voornamelijk een viseter, hoewel ook aas wordt gegeten als de mogelijkheid er is.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Sundarbans - Mega-moeras met mensenetende tijgers

Sundarbans - Mega-moeras met mensenetende tijgers

Ontdek de 11 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek de gevreesde mensenetende tijgers. Leer hoe de bevolking omgaat met de constante dreiging. Zie de vissers met getrainde otters.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.