Sundarbans - Mega-moeras met mensenetende tijgers

Publiekstrekkers

In dit gebied leven talloze roofdieren. Waaronder de viskat en diverse soorten krokodillen. Maar er zijn ook veel vogels te spotten. En twee soorten dolfijnen.

3. Irrawaddydolfijn

engels: Irrawaddy dolphin latijn: orcaella brevirostris
Een Irrawaddydolfijn in zoet water.

De Irrawaddydolfijn is een opvallende dolfijn in de Sundarbans. Dit dier is blauwgrijs op de rug en flanken, terwijl de buik lichtgrijs is. Hij is eenvoudig te herkennen aan zijn grote voorhoofd dat zeer bol lijkt. De kenmrkende snavelbek van een dolfijn ontbreekt, al steken de lippen iets naar voren. Als toerist zie je meestal slechts delen van dit dier in het water. Zoals de flippers die lang en breed zijn, en lijken op spatels. De rugvin is klein en sikkelvormig. De staart is breed en ingekerfd. De Irrawaddydolfijn wordt 210 tot 280 cm lang en 90 tot 150 kg zwaar. De meeste Irrawaddydolfijnen leven in de kustwateren, mangroves en estuaria van Zuidoost-Azië. Deze dieren zwemmen regelmatig riviermondingen in en de rivieren op. Zo leeft hij onder meer in de door Myanmar stromende Irrawaddy, waar het dier zijn naam aan dankt.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 25-50%

Deel

Meer over deze droomplek

Sundarbans - Mega-moeras met mensenetende tijgers

Sundarbans - Mega-moeras met mensenetende tijgers

Ontdek de 11 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek de gevreesde mensenetende tijgers. Leer hoe de bevolking omgaat met de constante dreiging. Zie de vissers met getrainde otters.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.