Sundarbans - Mega-moeras met mensenetende tijgers

Publiekstrekkers

In dit gebied leven talloze roofdieren. Waaronder de viskat en diverse soorten krokodillen. Maar er zijn ook veel vogels te spotten. En twee soorten dolfijnen.

8. Watervaraan

engels: water monitor lizard latijn: varanus salvator
Een watervaraan in een boom in de Sundarbans.
Frances Voon

De watervaraan is een groot uitgevallen hagedis die bijna heel Zuid-Azië voorkomt. Het mannetje van de watervaraan kan maximaal 3 meter lang worden. Daarmee is het een van de grootste hagedissoorten ter wereld. Het gemiddelde volwassen exemplaar is zo'n 1,5 meter lang, waarbij het mannetje meestal groter en zwaarder is dan het vrouwtje. De varaan is meestal donkerbruin tot zwart van kleur met gele plekken aan de onderkant. Deze gele plekken vervagen naarmate ze ouder worden. De watervaraan heeft een lange nek, met een grote spitse kop. De staart is afgeplat en ze hebben grote sterke poten, waarmee ze zich verbazingwekkend snel kunnen voortbewegen. Wanneer watervaranen in gevaar zijn, kunnen ze met hun sterke poten zelfs in een boom klimmen. In de Sundarbans zie je ze zowel in het water als langs de waterkant lopen of in bomen klimmen.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Sundarbans - Mega-moeras met mensenetende tijgers

Sundarbans - Mega-moeras met mensenetende tijgers

Ontdek de 11 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek de gevreesde mensenetende tijgers. Leer hoe de bevolking omgaat met de constante dreiging. Zie de vissers met getrainde otters.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.