Angkor - Grootste religieuze bouwwerk ter wereld

Gaan!

Beste tijd:
Het droge seizoen begint in november en eindigt in februari. Dan is het hier relatief koel en droog. Maar ook erg druk. Tussen maart en mei is het ondraaglijk heet. April tot en met oktober is het laagseizoen, maar het kan dan ook geregeld regenen. Daarnaast is de luchtvochtigheid dan hoger dan in het rest van het jaar, waardoor het erg klam aanvoelt.

Let op!
Sommige delen van Angkor zijn nog niet terug gewonnen op de jungle of gerestaureerd. En dus nog in zwaar verval, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.


Ook gaan er verhalen dat in de afgelegen delen van het tempelcomplex nog steeds landmijnen liggen. Het is dus zinvol om op de paden te blijven.

In de weekenden en vakanties is het in Angkor Wat erg druk. Zowel met toeristen als met Cambodjanen. En het kan er erg warm worden, waardoor het beklimmen van sommige trappen een uitdaging is.

Cambodja is geen rijk land. De kloof tussen arm en rijk is ook hier goed te zien. Vlak naast de tempels wonen mensen in zeer armoedige omstandigheden.


Zij proberen elke dag alleen maar te overleven. Als je dus souvenirs of wat dan ook koopt, doe dit dan bij de lokale bevolking. Zodat je centen goed bij de juiste personen terechtkomen.

Hoe kom ik er?
Siem Reap is het vertrekpunt voor de meeste toeristen. De stad ligt op ongeveer 6 kilometer van Angkor. Siem Reap heeft een internationale luchthaven, maar ook directe verbindingen met hoofdstad Phnom-Penh.

Angkor op de kaart

Meer over deze droomplek

Angkor - Grootste religieuze bouwwerk ter wereld

Angkor - Grootste religieuze bouwwerk ter wereld

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Word stil bij de beroemde Angkor Wat. Fiets tussen de vele tempels. Bezoek een drijvend dorp. En zie de zonsondergang op een olifant.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.