Angkor - Grootste religieuze bouwwerk ter wereld

Publiekstrekkers

Naast Angkor Wat zijn op dit immense complex nog talloze andere tempels te vinden. Sommige zijn ruïnes, veel anderen zijn inmiddels gerestaureerd.

1. Angkor Wat

lokaal: Angkor Vat
Het klassieke beeld van Angkor Wat.
Tony Vanky

De tempel Angkor Wat is de absolute trekpleister van Angkor. Deze hindoeïstische tempel wordt in zijn eentje beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Het gebouw omvat meer dan 1 km2. Het is dan ook één van de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer-rijk. Het monument is 65 meter hoog. Het gebouw omvat drie etages. De onderste etage is 187 bij 215 meter groot en 3,2 m hoog. De middelste etage is 100 bij 115 meter en 6,4 meter hoog. De bovenste etage is 75 bij 73 meter en 12,8 meter hoog. De muur om het complex is 1024 bij 802 meter en 4.5 meter hoog. Suryavarman II begon met de bouw in 1113 na Chr., op het hoogtepunt van zijn macht. De tempel ligt 7 kilometer ten noorden van Siem Reap.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Angkor - Grootste religieuze bouwwerk ter wereld

Angkor - Grootste religieuze bouwwerk ter wereld

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Word stil bij de beroemde Angkor Wat. Fiets tussen de vele tempels. Bezoek een drijvend dorp. En zie de zonsondergang op een olifant.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.