Chinese Muur - Grootste bouwwerk van de mens

Doen!

Veel toeristen gaan een half dagje naar de Chinese Muur. Maar dit immense bouwwerk biedt veel meer, aangezien veel delen kunnen worden bewandeld. Hieronder een lijst met tips.

6. Kampeer op de Chinese Muur

Kamperen op de Chinese Muur mag op sommige delen.
Corno van den Berg

Op sommige (gerestaureerde) delen is het toegestaan je tent op te zetten. Midden op de Muur. Of in een oude wachttoren. Weg van de drukte, met de maan en de sterren als getuige. En een zonsondergang en zonsopgang als toetje. Lokale touroperators weten op welke stukken het is toegestaan en kunnen je voorzien van een stevige tent, warme slaapzak en een matje voor de harde vloer.

Het is wel lastig om je scheerlijnen vast te maken, of om een horizontaal stuk te vinden. Let op: het kan in de winter en het voorjaar erg koud zijn. Een wachttoren beschermt je tegen de soms felle wind. Als toetje van een nachtje op de muur krijg je een heldere sterrenhemel en, met een beetje geluk, een heldere maan. Deel

Meer over deze droomplek

Chinese Muur - Grootste bouwwerk van de mens

Chinese Muur - Grootste bouwwerk van de mens

Ontdek de 20 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Slaap in een tentje op de Muur. Beklim de steilste stukken. Zoek ongerestaureerde delen van de Muur. En zoek de zandmuren in de Gobi.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.