Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Beschermd & Onderzoek

Hieronder vind je informatie over de speurtocht naar de eerste bewoners in dit deel van de wereld. Als ook de maatregelen die worden genomen om dieren in de omliggende zee te beschermen. 

Oorspronkelijke bewoners

Recent hebben archeologen in Sai Kung in Wong Tei bewijs gevonden van vroegere bewoning door mensen. Uit de stenen werktuigen blijkt dat er minimaal 30.000 jaar geleden al mensen leefden op het gebied dat nu Hong Kong heet. Dit waren jagers en verzamelaars, die overigens ook bedreven waren in de visvangst.

Rotstekeningen

Op de eilanden rondom Hong Kong hebben archeologen talloze religieuze rotstekeningen gevonden. Volgens de wetenschappers zouden deze mogelijk kunnen toebehoren tot de Che, een volk die onder meer steden als Guangdong op het vasteland heeft opgericht. Op de een of andere manier was het gebied van het huidige Hong Kong voor hen nooit echt interessant. Onduidelijk is waarom, maar het bleef in alle eeuwen daarna niet meer dan een klein vissersdorpje.

Chinese witte dolfijn

Een Chinese witte dolfijn in de wateren rond Hong Kong.
Changhua Coast Conservation Action

De Chinese witte dolfijnen in de wateren rond Hong Kong zijn een echte publiekstrekker. Maar de verdere ontwikkeling van de kustgebieden bedreigt de huidige populatie. Snelle veerboten en intensieve visvangst zorgen voor weinig rust en leefruimte voor de dieren. Daarnaast is het toerisme ongecontroleerd, waardoor speedboten met toeristen achter de dieren aanjagen. Inmiddels is een deel van hun leefgebied, het Sha Chau en Lung Kwu Chau Marine Park, beschermd.

Bomenkap

Hong Kong kent veel milieuproblemen. Een daarvan is de bomenkap in de omliggende bossen. Door de eeuwen heen zijn op de diverse eilanden opvallend veel bomen gekapt. In sommige delen groeit er nog slechts struikgewas. Waardoor de rijke grond wegspoelt als het stevig regent, en de grond steeds armer wordt. Inmiddels zijn diverse maatregelen genomen om verdere kap tegen te gaan. En om jonge bomen aan te planten.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Ontdek de 29 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de indrukwekkende Symphony of Lights. Zoek de vreemde roze dolfijn. Bezoek de goudvismarkt. En verbaas je over de Engels-Chinese mix.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.