Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Mijn hoogtepunten

Proeven van Michelin sterren dim sum. In een immens winkelcentrum.

  • Proeven van Michelin sterren dim sum. Met de naam Lei Gardens en ligt in een immens winkelcentrum. Ik eet bijna mijn vingers op, al zijn sommige gerechten niet echt mijn 'cup of tea'. Net als de kruidenthee zelf overigens. Maar de belevenis is uniek. Geen toerist te zien, alleen maar etende Hongkongnezen.

  • Vanuit een rooftop bar kijk ik naar de Symphony of Lights. Lasers schieten door de lucht, talloze gebouwen lichten op. Heerlijk high-tech. Ik proost op de skyline van Hong Kong.

  • Ik probeer een glimp van de bijzondere roze dolfijnen op te vangen. Ik neem diverse bootttochten, maar zonder succes. De diverse gidsen geven verschillende adviezen en weten ook niet zeker hoeveel dieren er nog zijn. Dus moet ik nog maar eens terug komen.  •  

  • Een 'proefwandeling' door het hart van de stad. Letterlijk een heerlijke excursie. Een lokale gids neemt me mee naar zeer lokale restaurants om van alles te proeven. Ze benadrukt dat het de echte Chinese, of eigenlijk Hong Kong Cuisine is. Ik kan zelfs verse slangensoep proeven. ,,Het smaakt naar kip," lacht ze. Dat heb ik overal ter wereld al eens gehoord....

  • Het gaat plotseling keihard regenen. Mooi, een extra reden om naar binnen te gaan voor een massage. Ergens achteraf op de eerste etage krijgt mijn rug een stevige Chinese massage. Dat zo'n klein vrouwtje zoveel kracht in haar vingers heeft. Dat ga ik nog wel enkele uren voelen.

  • De markten van Azië behoren al jaren tot mijn favorieten. Struinen, afdingen en lachen om de meest vreemde voorwerpen. Ik kijk mijn ogen uit. Zeker in Hong Kong waar alles te koop lijkt te zijn.

  • Gokken vind ik erg leuk, maar dit wordt mijn eerste keer dat ik op een paard gok. Of gok ik op de jockey? Tussen duizenden Chinezen schreeuw ik mijn nummer 15 naar de finish. En, wonderlijk genoeg, wint hij ook nog. Ik krijg mijn inzet verdubbeld terug. Dit moet beginnersgeluk zijn.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Ontdek de 29 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de indrukwekkende Symphony of Lights. Zoek de vreemde roze dolfijn. Bezoek de goudvismarkt. En verbaas je over de Engels-Chinese mix.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.