Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Publiekstrekkers

Hong Kong kent veel bijzondere plekken. Met mooie namen als Po Lin-klooster, Tian Tan Boeddha, Chegongtempel van Sha Tin en natuurlijk Hong Kong Disneyland.

9. Bank of China Tower

De skyline van Hong Kong, met onder meer de Bank of China en de verlichte contouren.
Chris Lee

De Bank of China Tower is met 315 meter één van de hoogste wolkenkrabbers in Hong Kong. Dit hoofdkantoor van de Bank of China was van 1989 tot 1992 het hoogste gebouw in Azië. Het was tevens het eerste gebouw buiten de Verenigde Staten dat hoger was dan 1000 voet (zo'n 300 meter). Het gebouw werd ontworpen door de gerenommeerde Chinees-Amerikaanse architect Ieoh Ming Pei. Het was een behoorlijke uitdaging omdat deze manier van hoogbouw niet bekend was in Azië. Wat in de hand werd gewerkt door de onregelmatige structuur van het gebouw en het reflecterende glas. Opmerkelijk is dat het gebouw al lange tijd wordt bekritiseerd door aanhangers van Feng Shui. Volgens hen symboliseren sommige hoeken van het gebouw een hakmes. Vanwege de grote druk heeft Pei het gebouw enigszins aangepast.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Ontdek de 29 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de indrukwekkende Symphony of Lights. Zoek de vreemde roze dolfijn. Bezoek de goudvismarkt. En verbaas je over de Engels-Chinese mix.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.