Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Publiekstrekkers

Hong Kong kent veel bijzondere plekken. Met mooie namen als Po Lin-klooster, Tian Tan Boeddha, Chegongtempel van Sha Tin en natuurlijk Hong Kong Disneyland.

4. Chegongtempel van Sha Tin (of Che Kungtempel van Sha Tin)

engels: Sha Tin Che Kung Temple
De Sha Tin Chegung Tempel.
edwin.11

De Chegongtempel van Sha Tin is de meest beroemde Chegongtempel in Hong Kong. Chegong (ook wel Che Kung genoemd) was een militaire leider in de Song-dynastie. Tegenwoordig wordt hij aanbeden als taoïstische godheid door aanhangers van traditionele Chinese godsdienst in Hong Kong. Chegong maakte als militaire leider de zuidelijke delen van China stabiel. De originele tempel werd in de 17e eeuw gebouwd en twee eeuwen later gerenoveerd. Voor de oude tempel staat een moderne tempel, deze werd in 1993 gebouwd. Tijdens de tweede en derde dag van de eerste maand van de Chinese kalender komen duizenden mensen naar deze tempel om Chegong te eren. De tempel ligt op midden van de weg Che Kung Miu Road, tussen Tai Wai en het Che Kung Temple station van de Hongkongse metro.

Deel

Meer over deze droomplek

Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Ontdek de 29 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de indrukwekkende Symphony of Lights. Zoek de vreemde roze dolfijn. Bezoek de goudvismarkt. En verbaas je over de Engels-Chinese mix.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.