Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Publiekstrekkers

Hong Kong kent veel bijzondere plekken. Met mooie namen als Po Lin-klooster, Tian Tan Boeddha, Chegongtempel van Sha Tin en natuurlijk Hong Kong Disneyland.

6. Hong Kong Disneyland Resort

Het beroemde vuurwerk in Disneyland Hong Kong.
Shahzeb Ihsan

Het Hong Kong Disneyland Resort is het grootste pretpark in Hong Kong. Het park van The Walt Disney Company werd op 12 september 2005 officieel geopend. Het concept is vergelijkbaar met de andere pretparken van Disney. Het bestaat onder meer uit het themapark Hong Kong Disneyland, diverse hotels, souvenirwinkels, restaurants en een entertainmentcentrum.. Het park is gebouwd op de ontgonnen Penny's Baai, in het noordoosten van Lantau-eiland in Hong Kong. Om problemen tussen de westerse en oosterse culturen te voorkomen is bij het ontwerpen van het park onder meer rekening gehouden met Feng Shui. Maar het haalde haaienvinnensoep van het menu na klachten van natuurorganisaties. Het Hong Kong Disneyland Resort is het tweede project van The Walt Disney Company in Azië, nadat in 1983 al het Tokyo Disney Resort haar deuren in Tokio opende.

Deel

Meer over deze droomplek

Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Ontdek de 29 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de indrukwekkende Symphony of Lights. Zoek de vreemde roze dolfijn. Bezoek de goudvismarkt. En verbaas je over de Engels-Chinese mix.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.