Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Publiekstrekkers

Hong Kong kent veel bijzondere plekken. Met mooie namen als Po Lin-klooster, Tian Tan Boeddha, Chegongtempel van Sha Tin en natuurlijk Hong Kong Disneyland.

1. Tian Tan Boeddha

Tian Tan Boeddha in de mist.
David

De Tian Tan Boeddha is een 34 meter hoog bronzen beeld in Ngong Ping in Hong Kong. Het wordt beschouwd als de grootste zittende bronzen Boeddha in de open lucht. Al is er discussie over met de Grote Boeddha van Leshan in China. Dit is ook een zittende Boeddha en hoger (71 meter). Maar deze is niet vrijstaand, hij is uitgehouwen in de rots. De bouw van het beeld duurde van begin 1990 tot 29 december 1993, de verjaardag van Gautama Boeddha. Tian Tan is één van de vijf grote Boeddhabeelden in China. De Tian Tan Boeddha zit vredig op een lotustroon boven een altaar en is omringd door acht kleinere beelden die goden of onsterfelijken voorstellen. Het beeld wordt gezien als een symbool van de harmonische verhouding tussen mens en natuur, volk en geloof. Het is vernoemd naar het voorbeeld van Tian Tan, de beroemde Tempel van de Hemel in Peking. Bezoekers kunnen de 268 treden van de trap naar het beeld beklimmen. Op een heldere dag kan het beeld zelfs vanuit Macau worden gezien. De Tian Tan bevindt zich vlakbij het Po Linklooster.

Deel

Meer over deze droomplek

Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Hong Kong - Twee werelden in één groene metropool

Ontdek de 29 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de indrukwekkende Symphony of Lights. Zoek de vreemde roze dolfijn. Bezoek de goudvismarkt. En verbaas je over de Engels-Chinese mix.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.