Peking - Mix van het Chinese verleden

Doen!

Natuurlijk moet je de Verboden Stad bezoeken. Maar Peking biedt talloze bijzondere excursies, soms overbekend, maar soms ook totaal niet. Hieronder een opsomming.

16. Duik onder in de Ondergrondse Stad

Een voormalige ingang van de Ondergrondse Stad in Peking.
Randomwire

Wie de koude Ondergrondse Stad (ook wel Dixiacheng genoemd) ingaat, krijgt een goed idee van de Koude Oorlog. Dit systeem van tunnels en speciale ruimtes is eind jaren zestig aangelegd uit angst voor een aanval van de Sovjet-Unie. Volgens de verhalen hebben er honderdduizenden mensen aan gewerkt.

Het was een echte ondergrondse stad met een ziekenhuis, keukens en vooral slaapplaatsen. Interessant zijn de ingangen naar het gangenstelsel. Het meest bijzondere is de ingang, sommigen liggen onder een schuifvloer in drukke winkels. De Ondergrondse Stad ligt ten oosten van de Qianmen-poort in het centrum. Inmiddels is alles gesloten. De lokale bevolking (en de gidsen) kunnnen er nog wel kleurrijk over vertellen.Deel

Meer over deze droomplek

Peking - Mix van het Chinese verleden

Peking - Mix van het Chinese verleden

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal door de Verboden Stad. Proef de echte Pekingeend. Duik de oude hutongs in. En vlieger op het Plein van de Hemelse Vrede.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.