Peking - Mix van het Chinese verleden

Doen!

Natuurlijk moet je de Verboden Stad bezoeken. Maar Peking biedt talloze bijzondere excursies, soms overbekend, maar soms ook totaal niet. Hieronder een opsomming.

15. Zoek sporen van Kublai Khan

De Witte Pagoda op het Qionghua-eiland in het Beihai-Park.
Björn Hartig

Het Beihai-Park in Peking is bekend vanwege zijn klassieke tuinen, die ooit waren aangelegd voor de Qing-dynastie. Maar het heeft een veel groter verleden. Dit was ooit Dadu, het centrum van het Mongoolse rijk. En gesticht door generaal Kublai Khan (en later keizer) en kleinzoon van Dzjengis Khan, die het Mongoolse Rijk groot heeft gemaakt.

Dadu, of eigenlijk Beihai-Park, ligt in het huidige Peking, ten noordwesten van de Verboden Stad. Ook Dadu was ooit een Verboden Stad, maar groeide uiteindelijk uit tot de hoofdstad van dit rijk. Wie hier rond dwaalt op een mooie dag moet zoeken naar het waterbekken van jade bij de hoofdingang van het fraaie park. Het vormt het enige overblijfsel uit lang vervlogen tijden.Deel

Meer over deze droomplek

Peking - Mix van het Chinese verleden

Peking - Mix van het Chinese verleden

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal door de Verboden Stad. Proef de echte Pekingeend. Duik de oude hutongs in. En vlieger op het Plein van de Hemelse Vrede.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.