Peking - Mix van het Chinese verleden

Mijn hoogtepunten

De Verboden Stad is inmiddels één van de grootste attracties ter wereld.

Om de meeste bezoekers te ontlopen ga ik vroeg op pad.

Het zoeken naar de oude stadsmuur blijkt niet moeilijk. Het werd ooit beschouwd als de mooiste ter wereld, maar is tegenwoordig bijna ten onder gegaan. Slechts enkele delen kan ik terug vinden, weliswaar omringd door een mooie tuin. En drukke wegen.

Een maaltijd van de echte Pekingeend is een lust voor de zintuigen. Zowel wat bereiding, opdiening als smaak betreft. Ik geniet van het hele proces  van het vouwen van het pannenkoekjes, de sausjes en natuurlijk het malse vlees.

Ronddwalend bij de Tempel van de Hemel probeer ik me voorstellen hoe de keizers hier hun offers brachten voor een goede oogst.

De beelden van de bloedig neergeslagen opstand in 1989 kent iedereen, maar als ik op het Plein van de Hemelse Vrede ben ligt het vredig bij. Er is een staatshoofd op bezoek, waardoor het symbool van de vrede, de vele vliegers, zijn verboden. Het zou gevaar voor de mensen in het aangrenzende overheidsgebouw op kunnen leveren…

Op theebezoek in een hutong. Waar een vrouw uitlegt dat ze liever in deze oude huizen woont dan in het nieuwe appartement van haar zoon.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Peking - Mix van het Chinese verleden

Peking - Mix van het Chinese verleden

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal door de Verboden Stad. Proef de echte Pekingeend. Duik de oude hutongs in. En vlieger op het Plein van de Hemelse Vrede.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.