Peking - Mix van het Chinese verleden

Publiekstrekkers

De Verboden Stad is verplichte kost om te bekijken. Net als de Tempel van de Hemel. Maar wat te denken van het Zomerpaleis, Beihai-Park en de Oude Stadsmuur?

8. Hutongs

Per fietstaxi kun je de hutongs van Peking verkennen.
Corno van den Berg

Hutongs zijn oude woonwijken in China, met name in Peking. Kenmerkend zijn de nauwe straatjes, volgens de Chinese regels zijn straten die minder breed zijn dan negen meter hutongs. In Peking zijn er wijken waar de straten slechts 50 centimeter breed zijn. Hutongs kenmerken zich verder door de kleine huizen (van soms maar één kamer) en een muur om de wijk. De huizen hebben over het algemeen geen sanitair, er zijn gezamenlijke toiletten en weinig of geen elektriciteit. Dit type woonwijk bestaat al meer dan 700 jaar, maar de afgelopen jaren zijn veel van dit soort woonwijken opgeknapt of verdwenen vanwege de slechte woonomstandigheden. In Peking zijn nog enkele van deze wijken over, die graag door toeristen worden bezocht in een fietstaxi. Het woord 'hutong' komt van het Mongoolse woord 'hottog', dat bron betekent. Een gegraven bron vormde in oude tijden het centrum van nieuwe woongemeenschappen.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Peking - Mix van het Chinese verleden

Peking - Mix van het Chinese verleden

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal door de Verboden Stad. Proef de echte Pekingeend. Duik de oude hutongs in. En vlieger op het Plein van de Hemelse Vrede.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.