Peking - Mix van het Chinese verleden

Publiekstrekkers

De Verboden Stad is verplichte kost om te bekijken. Net als de Tempel van de Hemel. Maar wat te denken van het Zomerpaleis, Beihai-Park en de Oude Stadsmuur?

9. Oude Stadsmuur

Het gerestaureerde deel van de oude stadsmuur in Peking.
Corno van den Berg

De Oude Stadsmuur van Peking is een relatief onbekende attractie. En deze stadsmuur wordt vaak verward met de Chinese Muur, die meer naar het noorden van Peking ligt. De Oude Stadsmuur moest de stad beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Hij is gebouwd tussen 1370 en 1419 en was maar liefst 23,5 kilometer lang. In 1553 werd de stad groter en dus moest ook de muur worden uitgebreid. Zodat bijvoorbeeld ook de Tempel van de Hemel beschermd werd. Volgens archeologen was hij op de bodem twintig meter en aan de top ongeveer twaalf meter dik. Op de meeste plekken was de muur vijftien meter hoog. De muur stond daar zo´n 530 jaar, totdat in 1965 de ringweg om de stad werd aangelegd. Waardoor een groot deel van de Muur voorgoed verdween. In de stad zijn nog wel diverse gerestaureerde wachttorens te vinden. Het enige deel van de muur dat tegenwoordig nog overeind staat, ligt in het zuidoosten van de stad, vlakbij het treinstation. Het is de afgelopen decennia gerestaureerd, terwijl er plannen zijn om ook andere delen te restaureren. Waardoor langzaam de oude glorie terug keert.

Deel

Meer over deze droomplek

Peking - Mix van het Chinese verleden

Peking - Mix van het Chinese verleden

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal door de Verboden Stad. Proef de echte Pekingeend. Duik de oude hutongs in. En vlieger op het Plein van de Hemelse Vrede.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.