Peking - Mix van het Chinese verleden

Publiekstrekkers

De Verboden Stad is verplichte kost om te bekijken. Net als de Tempel van de Hemel. Maar wat te denken van het Zomerpaleis, Beihai-Park en de Oude Stadsmuur?

2. Plein van de Hemelse Vrede (of Tiananmen-plein)

Een bewaker en Mao op het Plein van de Hemelse Vrede.
Corno van den Berg

Het Plein van de Hemelse Vrede is 880 meter lang en 500 meter breed. Het ligt midden in de stad en wordt wel het grootste plein ter wereld genoemd. In het midden van het plein staat het mausoleum waar Mao Zedong begraven ligt. Het plein is door de eeuwen heen vaak gewijzigd van opzet, al is de functie niet of nauwelijks veranderd. De Tiananmen-poort is één van de weinige originele onderdelen van dit plein. De bakstenen basis van de poort staat op een fundament van fonkelend wit marmer. Het plein werd wereldberoemd in 1989 tijdens een massale studentenopstand tegen de Communistische Partij. De opstand, die meer dan een maand duurde, werd met tanks bloedig neergeslagen. Het hoort bij Peking, waar heden en verleden vaak samen komen. En soms botsen. Tegenwoordig is het vooral een plek waar de lokale bevolking vliegers op laat, een symbool voor vrede.

Deel

Meer over deze droomplek

Peking - Mix van het Chinese verleden

Peking - Mix van het Chinese verleden

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal door de Verboden Stad. Proef de echte Pekingeend. Duik de oude hutongs in. En vlieger op het Plein van de Hemelse Vrede.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.