Peking - Mix van het Chinese verleden

Publiekstrekkers

De Verboden Stad is verplichte kost om te bekijken. Net als de Tempel van de Hemel. Maar wat te denken van het Zomerpaleis, Beihai-Park en de Oude Stadsmuur?

4. Tempel van de Aarde

lokaal: Dìtán
De Tempel van de Aarde in het Ditan Park.
Björn Hartig

De Tempel van de Aarde is in 1530 gebouwd door keizer Jia Jing tijdens de Ming-dynastie. Later is hij tijdens de Qing-dynastie gerestaureerd, maar hij is bijvoorbeeld veel minder uitbundig dan de Tempel van de Hemel. De tempel beslaat een oppervlakte van 42,7 hectare. De Tempel kent een opmerkelijke historie. Yongle, de derde Ming-keizer, liet in het zuiden van Peking rond 1420 de Tempel van de Hemel en Aarde bouwen. Passend in de traditie bracht hij in de tempel offers aan de hemel (in de winter) en offers aan de aarde (in de zomer). Keizer Jiajing had een andere zienswijze en veranderde deze tempel in de Tempel van de Hemel. In het noorden van de stad liet hij in 1530 de Tempel van de Aarde bouwen. Alle Ming- en Qing-keizers hebben daarna de Tempel van de Aarde gebruikt als offerplek voor de God van de Aarde. Waarvoor hij het Altaar van de Aarde, ook wel Fangzetan genoemd, gebruikte. De Tempel van de Aarde ligt in het noorden van Peking.

Deel

Meer over deze droomplek

Peking - Mix van het Chinese verleden

Peking - Mix van het Chinese verleden

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal door de Verboden Stad. Proef de echte Pekingeend. Duik de oude hutongs in. En vlieger op het Plein van de Hemelse Vrede.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.