Peking - Mix van het Chinese verleden

Publiekstrekkers

De Verboden Stad is verplichte kost om te bekijken. Net als de Tempel van de Hemel. Maar wat te denken van het Zomerpaleis, Beihai-Park en de Oude Stadsmuur?

3. Tempel van de Hemel

lokaal: Tiantan
De Tempel van de Hemel aan het einde van de dag.
Corno van den Berg

De vier belangrijkste tempels van Peking staan in de vier windstreken: in het oosten de Tempel van de Zon, in het westen de Tempel van de Maan, in het noorden de Tempel van de Aarde en in het zuiden de Tempel van de Hemel. De Tempel van de Hemel wordt vaak gezien als de mooiste tempel van China. Het indrukwekkende gebouw stamt uit 1420 en diende als rituele plek voor de Ming- en Qingkeizers. De tempel behoorde eerst niet bij de stad. Maar tijdens de Qing-dynastie werden de stadsmuren uitgebreid. Ook bijzonder is het Zomerpaleis (Yiheyuan), dat in een strak aangelegd park ligt met klassiek Chinese tuinen. De gebouwen zijn rijk gedecoreerd (met onder andere veel marmer). De meeste dateren uit het begin van de vorige eeuw. Maar deze plek was al in gebruik in de 12e eeuw.

Deel

Meer over deze droomplek

Peking - Mix van het Chinese verleden

Peking - Mix van het Chinese verleden

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal door de Verboden Stad. Proef de echte Pekingeend. Duik de oude hutongs in. En vlieger op het Plein van de Hemelse Vrede.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.