Qinling-gebergte - Kroondomein van de reuzenpanda

Gaan!

Beste tijd:
Wie hoopt jonge dieren te zien moet in februari of maart gaan. Panda's worden geboren in augustus en september. Moeder houdt de kleine voor minimaal drie maanden binnen. Het is dan het einde van de winter en het kan koud zijn, met name 's nachts.

In maart paren de panda's en zoeken ze elkaar vaak op. Met veel geluid, waardoor ze eenvoudiger te spotten zijn in het dichte bos.

Het voorjaar (mei, april en juni) zijn goede maanden om panda's te zoeken. Ook in augustus, oktober en november worden geregeld panda's gezien.

De goudaap wordt hier het vaakst in september, oktober en november gezien als de fruitbomen in bloei staan. Dit geldt ook voor de Aziatische zwarte beer, die ook gek op fruit is.


De takin wordt het hele jaar het meest op steile bergrichels gezien. In de winter leven ze met name in laaggelegen gebieden.

Let op!
Het weer kan in dit gebergte snel omslaan. Een regenbui van enkele uren kan plots opduiken. Dan worden de smalle paadjes extra glad. Hou er rekening mee dat de panda's vaak in bamboebossen zitten, dus dat je tevens klimmend en klauterend door dit stugge bos moet verplaatsen. Wat geen makkelijke opgave is, ook omdat het meestal steil tegen een berghelling op groeit.

De winters (en een deel van het voorjaar) zijn vaak koud, waarbij het 's nachts behoorlijk kan vriezen. In de hogere (en soms ook lagere) delen kan sneeuw liggen. Ook in de zomer kan het hier 's nachts fris zijn.


Het gebied is erg wild en de paden in de valleien zijn vaak eenvoudig te belopen. Maar de bergpaden zijn vaak lastig, steil en zonder veiligheidsvoorzieningen.

Hoe kom ik er?
Xi'an is de voornaamste vertrekplek om dit gebergte te verkennen. Deze oude stad is vanuit bijvoorbeeld Peking makkelijk te bereiken. Het gebergte ligt iets meer dan honderd kilometer ten zuiden van Xi'an. Met name Foping National Nature Reserve en Laoxiancheng Nature Reserve zijn het makkelijkst te bereiken. Daar worden ook de meeste reizen naar toe aangeboden.

Verder lezen:

Qinling-gebergte op de kaart

Meer over deze droomplek

Qinling-gebergte - Kroondomein van de reuzenpanda

Qinling-gebergte - Kroondomein van de reuzenpanda

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek wilde reuzenpanda's in het bamboebos. Ontmoet de vriendelijke bevolking die in de bergen leeft. En ontdek de andere dieren die hier leven.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.