Qinling-gebergte - Kroondomein van de reuzenpanda

Publiekstrekkers

Naast de reuzenpanda leven hier meer dieren. Zoals de bijzondere gouden stompneusaap en de takin. En vogels, zoals de ook bij ons bekende goudfazant.

7. Aziatische zwarte beer (of kraagbeer )

engels: Asiatic black bear latijn: ursus thibetanus
Een Aziatische zwarte beer zul je hier niet snel tegen komen.
Art G.

De Aziatische zwarte beer of kraagbeer is het grootste roofdier in deze bergwouden. Het is eenvoudig te herkennen aan de gele kraag aan de voorkant van de nek. De kraagbeer komt voor in Pakistan, Afghanistan, India, China, Rusland, Korea, Japan en op Taiwan. De mannetjes zijn veel groter (zo’n 150 kilo) dan de vrouwtjes (maximaal 90 kilo). Deze beer kan goed in bomen klimmen en eet zowel vlees als planten. Op het menu staan noten, planten, grassen, bessen, maar ook vissen, vogels, knaagdieren, termieten, larven en honing. Als er alleen plantaardig voedsel voorhanden is eten ze alleen planten. In tegenstelling tot de panda overwintert deze beer wel. De dieren laten zich overigens niet makkelijk zien.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 0-25%

Deel

Meer over deze droomplek

Qinling-gebergte - Kroondomein van de reuzenpanda

Qinling-gebergte - Kroondomein van de reuzenpanda

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek wilde reuzenpanda's in het bamboebos. Ontmoet de vriendelijke bevolking die in de bergen leeft. En ontdek de andere dieren die hier leven.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.