Qinling-gebergte - Kroondomein van de reuzenpanda

Publiekstrekkers

Naast de reuzenpanda leven hier meer dieren. Zoals de bijzondere gouden stompneusaap en de takin. En vogels, zoals de ook bij ons bekende goudfazant.

12. Ginkgo

De karakteristieke bladeren van ginkgo.
Corno van den Berg

De ginkgo is een levend fossiel. Het is geen loofboom en ook geen naaldboom. De plant behoort tot een aparte orde van naaktzadigen. Onderzoek heeft uitgewezen dat die gedurende het mesozoïcum (248 tot 65 miljoen jaar geleden) een belangrijke rol speelde. De ginkgo is enige overgebleven soort ter wereld. Oftewel, deze boom leefde al in de tijden van dinosauriërs. En er zijn mannelijke en vrouwelijke bomen. De vrouwelijke bomen dragen de vruchten die een opvallend sterke geur verspreiden. De ginkgo wordt zo’n 40 meter hoog. Ginkgo’s zijn erg geneeskrachtig, onder meer tegen ademhalingsproblemen en geheugenverlies. Hij wordt ook wel Chinese tempelboom of Japanse notenboom genoemd. De oorsprong ligt niet in Qinling, maar de soort is door mensen aangeplant vanwege de geneeskrachtige werking.

Deel

Meer over deze droomplek

Qinling-gebergte - Kroondomein van de reuzenpanda

Qinling-gebergte - Kroondomein van de reuzenpanda

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek wilde reuzenpanda's in het bamboebos. Ontmoet de vriendelijke bevolking die in de bergen leeft. En ontdek de andere dieren die hier leven.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.