Xi'an - Thuisbasis van Terracottaleger en Zijderoute

Gaan!

Beste tijd:
In de maanden april tot en met september is het meestal droog weer in Xi'an, met temperaturen tussen de 15 tot 28 graden. Juli is de warmste maand, met uitschieters tot ver boven de 30 graden.

In de winter wordt het hier fris, soms daalt het kwik tot 0 graden overdag. Heel soms sneeuwt het hier. Over het algemeen is het voorjaar de beste tijd, maar dan is het (net als in de zomer) druk met toeristen, waaronder veel Chinezen.


Let op!
Xi’an wordt meer en meer een belangrijke toeristische attractie. Met soms rijen wachtenden voor de Terracottabeelden en het bijbehorende museum. Ga vroeg op pad om de meeste bussen te vermijden.

Bij de ingang verkopen opdringerige verkopers miniatuurbeelden van het Terracottaleger. In de omliggende straatjes zijn ze goedkoper en van een betere kwaliteit.

Foto's maken van het Terracottaleger is niet eenvoudig. Het licht in de hallen boven de opgravingen is beperkt, waardoor je een lichtsterke lens moet hebben. En eigenlijk ook een statief.


Hoe kom ik er?
De stad Xi'an is vanuit grote steden als Peking eenvoudig te bereiken. Het kortst is een directe vlucht (een uur), maar het kan ook met de trein. De rit duurt (op zijn snelst) ruim 11 uur, maar het kan ook 15 uur duren.

In de treinen heb je diverse klassen met bijvoorbeeld alleen zitplaatsen, maar ook wagons met bedden. Reserveren is noodzakelijk.

Xi'an op de kaart

Meer over deze droomplek

Xi'an - Thuisbasis van Terracottaleger en Zijderoute

Xi'an - Thuisbasis van Terracottaleger en Zijderoute

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta oog in oog met het beroemde Terracottaleger. Fiets over oude stadsmuren. Ontdek de mysteries van keizer Qin.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.