Taj Mahal en Agra - Kroon op het Mogol-rijk

Doen!

Natuurlijk moet de Taj Mahal zelf bekijken als je in Agra bent. Maar er zijn diverse manieren. Terwijl de stad en de andere monumenten ook de moeite waard zijn.

5. Vind het paleis in het fort

In het Fort van Agra kun je onder meer ook deze façades tegen komen.
Corno van den Berg

Wie het Fort van Agra bezoekt, zal het snel opvallen dat het immense complex veel meer was dan een fort. Kijk goed om je heen en je ziet eigenlijk meer onderdelen van een paleis, waar verschillende stijlen door elkaar heen lopen. Waaronder de Khas Mahal, een wit marmeren paleis met sierlijke schilderkunst op marmer. Of de Moti Masjid, de privémoskee van Shah Jahan. Kijk ook even naar de geometrische tuinen die je her en der tegen komt.

Het Fort van Agra is een opvallende oase in het drukke (en niet altijd even schone) Agra. Bij de ingang kun je een gids huren, wat een optie is als je veel wilt leren tijdens je bezoek. Let er wel op dat hij goed Engels spreekt en weet waar hij over praat. En spreek vooraf een prijs af.Deel

Meer over deze droomplek

Taj Mahal en Agra - Kroon op het Mogol-rijk

Taj Mahal en Agra - Kroon op het Mogol-rijk

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie het eerste ochtendlicht op de Taj Mahal. Verken het Fort van Agra. Ontmoet onbekende monumenten als Sikandra, Fatehpur Sikri, Chini-ka-rauza en Itmad-ud-Daula.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.