Taj Mahal en Agra - Kroon op het Mogol-rijk

Gaan!

Beste tijd:
Om Agra te bezoeken moet je eigenlijk in de winter (december tot en met februari) gaan. Dan is de temperatuur redelijk (tussen 5 en 22 graden) en schijnt de zon vaak.

In de zomer kan het hier tot 46 graden worden. Daarnaast is het tijdens het regenseizoen (van juni tot oktober) vochtig en klam. Wel heb je na een regenbui opvallend weinig smog en dus een opvallend helder uitzicht. Wat bijzonder is in deze stad. Maar er is dus ook een kans dat je geen zon op het marmer ziet, wat toch jammer is.


Let op!
Het zachte zonlicht in de vroege ochtend geeft de Taj Mahal de juiste kleur. Daarom staan duizenden mensen al voor de zon opkomt te wachten bij de ingang. Overdag is het licht vaak te hard, terwijl de vaak hoge temperatuur (en smog) een bezoek geen goed doen.

Bij de ingang van bijvoorbeeld het Fort van Agra en de Taj Mahal proberen verkopers hun waar (fotoboeken, postkaarten, beeldjes, enz) te slijten. Soms vriendelijk, soms erg opdringerig. Dit geldt overigens ook voor de apen in het fort, al willen die niets verkopen. Zij zijn simpelweg op zoek naar voedsel.


Neem de tijd om Agra goed te bezoeken. Dan pas kun je ervaren wat het 'hart van het Mogulrijk' werkelijk was. Veel toeristen komen snel even de Taj Mahal bekijken en het Fort van Agra, maar vergeten de andere monumentale gebouwen die Agra telt.

Hoe kom ik er?
Agra ligt 204 kilometer ten zuiden van India's hoofdstad New-Delhi. New-Delhi wordt vanuit Nederland direct aangevlogen door diverse maatschappijen. Naast een luchtverbinding, gaan er dagelijks tientallen treinen en bussen van de hoofdstad naar Agra.

Taj Mahal en Agra op de kaart

Meer over deze droomplek

Taj Mahal en Agra - Kroon op het Mogol-rijk

Taj Mahal en Agra - Kroon op het Mogol-rijk

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie het eerste ochtendlicht op de Taj Mahal. Verken het Fort van Agra. Ontmoet onbekende monumenten als Sikandra, Fatehpur Sikri, Chini-ka-rauza en Itmad-ud-Daula.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.