Taj Mahal en Agra - Kroon op het Mogol-rijk

Publiekstrekkers

Naast de Taj Mahal heeft Agra talloze monumenten van het Mogol-rijk. Zoals het Fort van Agra, maar ook Sikandra, Itmad-ud-Daulah en Fatehpur Sikri. En meer.

1. Taj Mahal

Vanuit de tuin rondom de Taj Mahal kun je bij zonsondergang mooie foto's maken.
Francisco Martins

De Taj Mahal is volkomen symmetrisch opgezet. Het hoofdgebouw van de Taj Mahal is 58 m hoog en 56 m breed. Het rust op een 10.000 m² groot marmeren platform. De graftombe is uitbundig versierd met verzen uit de koran en gestileerde bloemmotieven, zoals die van de lotus. Ook wordt het blakend witte marmer daarnaast op diverse plekken afgewisseld met zwart marmer en halfedelstenen. Daarnaast zijn er in het marmer geometrische figuren uitgesneden. De Taj Mahal is het absolute hoogtepunt van Agra. De buitenkant is overbekend. Maar de binnenkant, het echte mausoleum, wordt meestal onderbelicht. Tegenwoordig zijn de enige bewoners van de Taj Mahal eekhoorns, die zich graag laten voeren door bezoekers.

Deel

Meer over deze droomplek

Taj Mahal en Agra - Kroon op het Mogol-rijk

Taj Mahal en Agra - Kroon op het Mogol-rijk

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie het eerste ochtendlicht op de Taj Mahal. Verken het Fort van Agra. Ontmoet onbekende monumenten als Sikandra, Fatehpur Sikri, Chini-ka-rauza en Itmad-ud-Daula.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.