Bali - Droomeiland voor (bijna) iedereen

Gaan!

Beste tijd:
Bali kent ruwweg twee seizoenen, een natte en een droge.
Natte seizoen
Het natte seizoen duurt van december tot en met april. Maar dit betekent niet dat het hier dan de gehele dag regent. Af en toe kan er een bui vallen, zeker in december en januari. Vaak is het dan wel vaak bewolkt, terwijl het erg broeierig kan zijn. Wel zijn er dan minder toeristen en is het eiland extreem groen en kleurrijk door de vele bloemen. Aan de andere kant zorgen de regenbuien ervoor dat veel afval in zee stroomt. En zo het strand en het koraalrif bevuilt. De temperatuur varieert tussen de 25 en 30 graden, maar 35 kan ook af en toe voorkomen.

Droge seizoen
Dit is het hoogseizoen van Bali. De hotels en resorts zitten vol, de zon schijnt en de stranden zijn goudgeel (of lavazwart) van kleur. De temperatuur kan hier oplopen tot 35 graden, soms zelfs 40 graden. Waardoor het niet altijd meevalt iets te onder nemen. Of het moet natuurlijk een van de vele wateractiviteiten zijn. De luchtvochtigheid is wel veel minder dan in het natte seizoen.


Let op!
Bali kent luxueuze resorts, kleinschalige hotelletjes en privéhuizen die te huur zijn. Allen zijn vanuit Nederland eenvoudig te boeken. Wie graag de lokale sfeer wil proeven kan beter een klein hotel nemen. Wie van alle luxe wil worden voorzien, juist voor een resort. Mixen kan natuurlijk ook, zeker als je rondreist.

Bij alle tempels moeten je benen bedekt zijn. Als je in een korte broek een tempel wilt bezoeken is dat geen probleem, bij de ingang kun je (meestal gratis of tegen een donatie) sarongs krijgen om je benen te bedekken.

In het vulkaangebied hanteert de lokale bevolking hoge prijzen voor bijvoorbeeld gidsen die je de vulkaan mee op nemen. Maar er zijn ook toegangsprijzen voor auto's en elke passagier. Terwijl bij de Pura Besakih talloze verkopers je continu lastig vallen. Daarnaast moet je keer op keer extra betalen om weer een deel van de tempel te zien. Laat je goed informeren, zodat je weet wat je kunt verwachten.


Ook als het hier bewolkt is, kun je snel verbranden. Smeer je altijd goed in, ook al zit je in de schaduw.

Malaria vormt op Bali geen probleem. Al kun je, met name in het natte seizoen, wel veel muggen tegen komen in de bossen van het eiland. Op de stranden heb je weinig last, hooguit bij het vallen van de avond.

Hoe kom ik er?
Bali wordt bijna niet direct aangevlogen vanuit Nederland. Je maakt dus meestal een tussenstop in bijvoorbeeld Kuala Lumpur, Hongkong of Singapore. De totale vliegduur is ruim 15 uur. Vanuit Bali kun je gemakkelijk naar andere eilanden van Indonesië zoals Java, Lombok en Komodo. Binnenlandse vliegtickets zijn hier relatief goedkoop.

Verder lezen:

Bali op de kaart

Meer over deze droomplek

Bali - Droomeiland voor (bijna) iedereen

Bali - Droomeiland voor (bijna) iedereen

Ontdek de 30 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zet een jong zeeschildpadje uit. Zoek idyllische tempels. Surf op metershoge golven. En loop over verlaten stranden.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.