Komodo NP - Land van de levende draken

Doen!

Elke toerist wil natuurlijk de komodovaranen zien. Maar op Komodo, Rinca en de andere eilanden is meer te doen. Hieronder een lijst met de beste excursies en ideeën voor een intensief bezoek.

10. Zeil rond op een boot

Toeristen kunnen in een luxeboot van eiland naar eiland varen. En er overnachten.
Corno van den Berg

Een van de beste manieren om het gebied te verkennen is om op het water te overnachten. Ideaal voor als je veel van de eilanden wilt zien. Het is mogelijk om enkele dagen rond te varen, maar ook een week. Ideaal om de eilanden te verkennen en daarnaast te duiken of te snorkelen. En aan het einde van de dag zakt de zon langzaam in de zee, terwijl de boot voor anker gaat in een rustige baai. Naast zeilboten zijn er ook tal van andere lokale boten, waarmee je naar Komodo kunt vertrekken. Vraag altijd vooraf naar de kwaliteit van de boot, met name naar de ruimte om bijvoorbeeld te slapen of de ruimte aan dek. Er worden tochten van zowel twee sterren (als dat het al is) tot ruim vier sterren aangeboden.Deel

Meer over deze droomplek

Komodo NP - Land van de levende draken

Komodo NP - Land van de levende draken

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Kijk een levensgevaarlijke Komodovaraan in de ogen. Slaap op het dek van een boot. En ontdek de rijke koraalriffen voor de kust.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.