Komodo NP - Land van de levende draken

Publiekstrekkers

Naast de beroemde Komodovaranen kun je hier wilde zwijnen, kalongs, herten en Java-apen zien. Onderwater leven zeeschildpadden, dolfijnen en veel vissen.

1. Komodovaraan

engels: Komodo dragon latijn: varanus komodoensis
Een mannetje komt aangelopen. Met zijn tong ruikt hij de indringers.
Corno van den Berg

De Komodovaraan is het grootste reptiel ter wereld. Ze zijn opvallend snel; rennend halen ze 18 kilometer per uur. Met hun sterke klauwen kunnen ze daarnaast goed klimmen, graven en zwemmen. Bijzonder is verder dat ze in tijd van voedselschaarste hun eigen jongen opeten. Verder is het een alleseter. Met twee sterke wapens. Om levende dieren te vangen hoeft hij zijn prooi slechts kort te bijten. Zijn gif doet de rest, de prooi sterft in korte tijd daarna. Waarna hij het bijna dode dier (of het karkas) alleen maar hoeft te ‘ruiken’. Daarvoor beschikt het dier over een zeer gevoelige gevorkte tong en het orgaan van Jacobson, dat ook veel slangen hebben. Ze kunnen rottend vlees op meer dan een kilometer afstand ruiken. De dieren laten zich relatief gemakkelijk zien, met name op Rinca. Maar de beste plekken zijn de keukens bij de woningen van de parkwachters.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Komodo NP - Land van de levende draken

Komodo NP - Land van de levende draken

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Kijk een levensgevaarlijke Komodovaraan in de ogen. Slaap op het dek van een boot. En ontdek de rijke koraalriffen voor de kust.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.