Komodo NP - Land van de levende draken

Publiekstrekkers

Naast de beroemde Komodovaranen kun je hier wilde zwijnen, kalongs, herten en Java-apen zien. Onderwater leven zeeschildpadden, dolfijnen en veel vissen.

5. Waterbuffel

engels: water buffalo latijn: bubalus bubalis
Een buffel zoekt verkoeling op Rinca.
Corno van den Berg

De waterbuffel is al eeuwen geleden gedomesticeerd en daardoor één van de meest verspreide diersoorten in Azië. Ze worden met name voor hun kracht gebruikt. Zo is de kleinschalige natte rijstteelt in Indonesië vrijwel volledig afhankelijk van hun trekkracht. Op Komodo kwamen deze dieren niet voor, maar waarschijnlijk hebben ze vanuit Flores de oversteek naar Rinca gemaakt. Deze grote dieren kunnen wel 3 meter lang worden en 900 kilo wegen. Desondanks worden ze geregeld aangevallen door de Komodovaraan. Deze krachtige dieren zijn eenvoudig te herkennen aan hun grote lichtgekleurde hoorns. Op Rinca is de kans groot dat je ze ziet. met name bij waterpoelen heb je een grote kans. Overdag liggen ze vaak in het water af te koelen.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 50-75%

Deel

Meer over deze droomplek

Komodo NP - Land van de levende draken

Komodo NP - Land van de levende draken

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Kijk een levensgevaarlijke Komodovaraan in de ogen. Slaap op het dek van een boot. En ontdek de rijke koraalriffen voor de kust.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.