Vallei van Yogyakarta - Borobudur en Prambanan

Gaan!

Beste tijd:
Droge seizoen:
April tot oktober is voor een bezoek het best. Dit is het droge seizoen. Dan is ook de temperatuur redelijk aangenaam, ook al kan het soms ver boven de 30 graden worden. En je hebt een grote kans de zonsopgang bij Borobudur of Prambanan te zien.

Natte seizoen:
Vanaf november tot en met maart is het natte seizoen. De naam klopt, het regent hier dan bijna elke dag. Soms voor een uur, soms de gehele dag. Het voordeel van deze tijd is dat het bijvoorbeeld bij Bordobudur veel rustiger is. En dat je vaak robuuste wolken aan de hemel hebt, die echter ook de diverse vulkanen meestal bedekken.


Neem dus de tijd als je dit gebied wilt bezoeken, er kan een regendag tussen zitten.

Let op!
Je kunt de tempels het beste 's ochtends vroeg bekijken. Anders wordt je onder de voet gelopen door massa's toeristen en Javaanse prullariaverkopers.

Door de constante stroom van toeristen zijn hier ook veel 'gidsen'. Ze maken een praatje met je en wijzen je de populaire attracties. Als je ze niet afwijst lopen ze met je mee naar restaurants, winkels of wat dan ook. Om op een gegeven moment een fooi te verwachten. Gelukkig zijn ze niet erg opdringerig.


Op de markten en bij talloze winkels word je continu aangesproken. Wees resoluut en loop door als je niets wilt kopen. Als je iets wilt kopen ding dan stevig af, zo'n 50 procent van de vraagprijs moet er zeker af kunnen krijgen.

Hoe kom ik er?
Yogyakarta is het belangrijkste vertrekpunt voor zowel Borobudur (zo'n 42 kilometer buiten de stad) als Prambanan (19 kilometer buiten de stad). De stad heeft een eigen vliegveld met een dagelijkse verbinding met de hoofdstad Jakarta, maar ook bijvoorbeeld met Denpasar op Bali.

Vallei van Yogyakarta op de kaart

Meer over deze droomplek

Vallei van Yogyakarta - Borobudur en Prambanan

Vallei van Yogyakarta - Borobudur en Prambanan

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta 's ochtends vroeg bij Borobudur. Ontdek het onbekendere Prambanan. Dwaal door Yogyakarta. En zoek Nederlands verleden.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.